Uppsala universitet gör forskning digital

CDHU (Centre for Digital Humanities) är en del av Uppsala universitet som erbjuder forskare inom Humaniora en enklare väg till det digitala verktygen. De är den där bryggan mellan traditionell forskningsvärld och det digitala samhället. Och vill helt enkelt tillföra det digitala perspektivet till en forskningskultur som ”ser ut som den alltid gjort”, där en del av metoderna säkerligen kan uppdateras.

En viktig förutsättning när vi skapade designen för budskapet var att inte värdera det digitala som något bättre. Snarare handlar det om att erbjuda relevanta möjligheter utifrån hur världen ser ut.
Designen är en färgsprakande flirt med den digitalisering vi en gång klev in i, när pixlarna skapade en brygga in i en ny värld. Lösningen visar på lika delar ”ofarlig” lekfullhet och ett brett perspektiv på de nya möjligheter som digitalisering kommer med.

Forskning är något av det mest gedigna mänskligheten ägnat sig åt och CDHU har full förståelse och respekt för traditionella tillvägagångssätt – de vill bara vidga perspektiven.

Konceptet är nominerat till årets design i Guld M:et 2023.