Ett initiativ för Mutomo

Mutomo är ett litet samhälle i ett av Kenyas fattigaste områden där de flesta av de 17 000 invånarna lever under den officiella fattigdomsgränsen, 1,25 USD om dagen. Rent vatten saknas, barnen måste arbeta hemma och ytterst få får chans att utbilda sig.

Mutomoprojektet är en ideell förening som vill åstadkomma hållbar utveckling med förbättrade levnadsvillkor för befolkningen. Förhoppningen är att i ett senare skede göra samma arbete i områden med liknande problem.

– Vi började engagera oss i Mutomoprojektet genom att bidra till en välgörenhetsgala i Saluhallen i Uppsala. Den gick av stapeln i Februari 2015 och det blev en fantastisk kväll som samlade både engagemang och bidrag till projektet. Otroligt kul, jag ser verkligen fram emot 2016 års gala, säger Tommy Lindgren, grundare av Zellout.

Förutom event bidrar Zellout med bland annat grafisk profil, presentationsmaterial och försäljningsmaterial.

– Extra kul är att initiativtagaren och grundaren Sten Kvarfordh är från Uppsala och att många företag, organisationer och privatpersoner från staden är engagerade. Vi försöker tänka lokalt med våra sponsorsamarbeten, det här är ett undantag där vi trots avståndet har insikt i resultatet.

Vill du också vara med? Klicka dig vidare till www.mutomo.se för mer information.

 

Mutomo_WEB