Hurra för dig som reser tillsammans!

Varje dag reser massor av människor med bussarna och tågen inom, till och från vår stad. Det är absolut nödvändigt, för annars skulle det helt enkelt bli för trångt och stökigt. Särskilt i en stad som växer så snabbt som Uppsala.

I sin nya kampanj vill UL hylla vardagsresorna och alla som reser tillsammans och på så sätt gör skillnad, antagligen utan att tänka så mycket på det. Fokus ligger på kollektivtrafiken som samhällsfunktion snarare än på individuella fördelar, vilket är lite ovanligt i sådana här sammanhang.

En annan lite ovanlig sanning som ligger till grund för kampanjen är att bussen och tåget inte är den enda lösningen. Utan även cykelturer och promenader har en självklar plats i UL:s stad. Något som egentligen är självklart, men är lätt att glömma bort när man vill framhäva sig själv.

I kampanjen vill vi även locka fler att göra hållbara val med hjälp av ett prova-på-erbjudande. Kampanjen kommer att synas i tv, dagspress, utomhus, DR och sociala medier med start under vecka 34.