Gränbystadens vårdcentral

Ett växande Uppsala innebär fler och större vårdcentraler. I Gränbystaden till exempel. Den är ny, den är nybyggd, ligger precis intill Gränbystadens galleria och här satsas på långa öppettider.

Vi fick i uppdrag att berätta om den nya vårdcentralen med målet att få 3000 listade patienter inom loppet av tre månader. Ett mål som nåddes redan två veckor in i kampanjen. Hur gjorde vi då? Vi tog fasta på de generösa öppettiderna, för alla vet ju att besvär och åkommor sällan eller aldrig kommer nio till fem. Det här är en vårdcentral som tar hänsyn till det. Vi funderade över vem som inte skulle gilla det, och kom fram till besvären själva. De kommer nog tycka att det här är jättejättedumt.

Resultatet blev en kampsång med tillhörande animerad film, DR, rörliga stortavlor inne på gallerian, gnuggisar och ett gäng småsura besvär inne på vårdcentralen. Vi riktade oss främst mot barnfamiljer i och omkring Uppsala, som dels har svårt att få tiden att gå ihop, dels gör många ärenden i gallerian.

Vårt samarbete med primärvården i Region Uppsala går till stor del ut på ge de olika vårdcentralerna ett eget uttryck och identitet, det här är en del i det arbetet.

Lyssna på ”Besvären protesterar” på Spotify.