Kan en digital avtackning bli lika bra som "en riktig"?

När en generaldirektör går i pension brukar det vanligtvis ställas till med med både pompa och ståt. I Läkemedelsverkets fall hade det inneburit hundratals medarbetare på plats men på grund av, ja ni vet vad, fick avtackningen helt enkelt ske digitalt.

Så hur gör man egentligen en digital ceremoni till värdig ersättare för en sådan fest? Målet här var att göra en riktigt värdig avtackning, inte bara en nedbantad digital variant. Tillsammans med grymma Q enter Production gjorde vi vårt bästa för att fixa det.

Själva avtackningen sändes live och blandades med förinspelat material, vi dokumenterade, skötte kommunikationen, dekorerade studion och gjorde grafiken. För att alla skulle garanteras en bra bild sattes extra 4G-servrar upp som kunde hantera trycket.

Några deltagare har faktiskt sagt att det blev bättre än vanligt, vilket så klart känns väldigt roligt. Vi tycker också att det blev bra, även om vi kanske inte varit på så många generaldirektörsavtackningar. Tack Läkemedelsverket för att ni utmanar oss och grattis till pensionen Catarina.

lkmdl1

lkmdl2

lkmdl3