Ny styrelse förstärker Zellouts digitala satsning

Andreas Eriksson är ny vd sedan årsskiftet och nu går Linda Fors, vd för Opoint och Sam Rihani, head of marketing solutions på Facebook, in i vår styrelse.

 

Läs vårt pressmeddelande här:

Uppsalabyrån Zellout tar in onlinekompetens

Zellout satsar. Sedan nyår är Andreas Eriksson vd och nu stärker företaget ytterligare på strategiska poster. Linda Fors, vd för Opoint som arbetar med mediebevakning och analys och Sam Rihani, Head of Marketing Solutions, Facebook. tar plats i företagets styrelse.

– Zellout är inne i en väldigt intressant fas och det ska bli kul att bidra. Dels med kunskaper kring det jag jobbar med på Opoint varje dag; att hjälpa företag få ut mer av sina PR-insatser. Dels med erfarenhet från mina tidigare roller på Metro då jag både köpte kommunikationstjänster och sålde reklam. Jag hoppas att denna kombination kan komma Zellout väl till pass när allt fler företag jobbar med integrerad kommunikation, säger Linda Fors.

Rekryteringen av en ny vd är en del i Zellouts plan att förstärka onlineerbjudandet, såväl strategiskt som produktionsmässigt. Två rekryteringar är redan klara, en senior systemutvecklare med flera års erfarenhet av såväl webb- som mobila lösningar och en social mediestrateg. Företaget söker dessutom fler medarbetare inom utveckling och design.

– Reklambranschen måste verkligen ta den digitala utvecklingen på allvar. Byråerna sitter på djup kunskap om varumärken och kommunikation, men i framtiden kommer kanalen att vara allt mer online och då måste reklambranschen både förstå den och kunna producera. Det känns som att Zellout har förstått detta och de håller på att skapa ett riktigt starkt erbjudande, säger Sam Rihani.

Satsningen har redan gett genomslag. Bland annat ska Zellout vara med och bygga en e-handelslösning åt ett svenskt heminredningsföretag med återförsäljare över hela landet samt en app för Ipsen. Detta utöver nya webbplatser till befintliga uppdragsgivare såsom Bjerking och Knightec.

– Tidigare har styrelsen bestått av en extern styrelseordförande samt ägarna. Nu skapar vi en mer professionell struktur samtidigt som vi får in fantastisk kompetens. Jag är oerhört stolt över att få hjälp av Linda och Sam på vår fortsatta resa, säger Zellouts huvudägare Tommy Lindgren.

Förutom Sam Rihani, Linda Fors och huvudägaren Tommy Lindgren sitter vd Andreas Eriksson i styrelsen som leds av ordföranden Stefan Sjöö, entreprenör och konsult.

För mer information, kontakta:
Linda Fors, 076-000 6210, linda.fors@opoint.se
Stefan Sjöö, styrelseordförande, 070-815 51 15, stefan@consulterna.se
Andreas Eriksson, vd, 070-311 86 22, andreas@zellout.se
Tommy Lindgren, huvudägaare, 070-555 19 40, tommy@zellout.se

Zellout hjälper uppdragsgsgivare med att definiera varumärket och uppnå kommunikation i köpta, egna och förtjänade medier. Företaget har 18 anställda, blev Gasellföretag 2013 och arbetar med uppdragsgivare som UL, Atrium Ljungberg och varumärken som Gränby Centrum och Rådhuset, Bjerking, Widerlöv & Co med fle