Välkommen till Zellout – Pontus Gager, UX designer

Nu har Zellout fått sin första UX designer. Pontus Gager är en glad Östgöte, uppvuxen i Borensberg men Uppsalabo sedan 15 år.

Vad gör en UX designer och utvecklare?

– UX står för User Experience. Det handlar om interaktion mellan människa och maskin, gränssnittet där emellan, kan man säga. Jag både designar, kodar och jobbar med användbarheten. På en webbplats handlar det till exempel om det man ser på skärmen, hur man ser det och hur man använder det.

Vad är din uppgift här på Zellout?

– Jag tillför den digitala erfarenheten, jag har jobbat mycket med webb och appar. I arbetsgruppen kommer jag in mellan design/koncept och teknik. Jag hoppas även på att kunna utveckla min kreativa sida här.

Sitter du vid datorn även när du är ledig?

– Nä, tiden går åt till familjen (sambo och tre döttrar). Jag är även trummis i ett band, vi spelar garagepop på svenska. Hinner jag så tränar jag, det blir mest löpning.

Något du vill ändra på här på Zellout?

– Nej, inte direkt, men att blåsa liv i det gamla byrå-rockbandet jag hört historier om vore inte dumt.

Pontus kommer närmast från Sogeti där han arbetade som designer. Till Zellout kom han i mitten av maj. Med sig hade han två kladdkakor fulladdade med Polly-godis. Det var en fin dag.