Woho! Erik Frisell!

erik_frisell_zellout_webb

Nu har Erik börjat jobba på Zellout och vem gömmer sig egentligen bakom, eller snarare under det där håret? Erik är en tung gubbe med 20 år av kommunikation och digital strategi bakom sig på några av Sveriges mest framstående digitala byråer. Han har jobbat med såväl nationella som internationella konton inom B2C och B2B. Hur ser han på sin nya arbetsplats så här 5 dagar efter start och vad har han egentligen för drömmar och mål i livet. Massor med frågor om hans olika tidigare jobb kommer upp men det känns mindre viktigt just nu. Det finns andra mycket viktigare frågor som måste få ett, eller snarare flera, svar.

Om du skulle vara ett djur, i vems hem skulle du helst inte stå uppstoppad i?

– Det är nästan dött lopp mellan Trump och Jan Guillou. Nä, det blir Guillou.

Beskriv dig själv med 6 ord.

– Impulsiv, nyfiken, sökande, känslig, vetgirig, familjekär.

Vad hade du hört om Zellout innan du började här? Bara bra saker tack.

– En före detta kollega har tidigare jobbat på Zellout, så jag visste lite vad ni gjorde och sett lite saker ni gjort. När jag kollade runt i Uppsala vilka byråer som kändes kreativa och bra så var det Zellout som gällde, det var på radarn hela tiden.

Förklara din yrkestitel så vem som helst förstår.

– Formellt är jag ju Digital strateg men jag brukar beskriva mig som Digital diversearbetare i presentationer. Det handlar ju om att nyttja kanaler för försäljning och varumärkesbyggen.

Och varför har du jobbat med det så länge?

– Det finns ett latinskt ordspråk som jag gillar, det är Panta rei – Allt flyter. Någon gammal filosof kom fram till att det enda som var beständigt i tillvaron är förändringen. Det enda vi kan lita på är att saker förändras. Och det är andemeningen i det digitala. Allt ändras och utmanas. Det är inte färdigt och då kan man bara fortsätta. Då är det bra att vara kvar.

Vad skulle du helst göra om du inte måste sitta här med mig?

– Då skulle jag vara någonstans i vatten och jaga fisk med harpun. (Observera att det inte är tillåtet i Sverige)  

Vilken platta skäms du mest över i din skivsamling?

– Oj. (Erik tänker länge, lite väl länge) Det måste nog bli Kajagoogoo, deras första skiva. Den är inte bra. Tror den heter White feathers.

Hur gammal är du egentligen, alltså din mentala ålder?

– 32.

Om jag ställde en fråga till dig, vilken skulle det vara?

– Berätta lite om dig själv.

Tack Erik.