Zellout <3 Uppsala Tjejjour

Barcelona konstaterade för några år sedan att inget företag hade råd att sätta sitt namn på bröstet på deras tröjor. Så de gav den till Unicef.

Hur relevant jämförelsen är låter vi vara osagt, men när vi på Zellout skulle pryda våra matchtröjor till korplaget i innebandy föll valet på Tjejjouren som bedriver sin verksamhet i Villa Isola precis som vi gör.

Uppsala Tjejjour jobbar ideellt med att stötta och peppa alla som definierar sig som tjejer. Via chatt, mejl och frågelåda kan tjejer kontakta tjejjouren helt anonymt och prata om vad som helst.
– Det är väldigt olika vad tjejer vill prata om, vissa vill bara småprata lite medan andra mår väldigt dåligt. Många som kontaktar oss lider av psykisk ohälsa eller har blivit utsatta för sexuella övergrepp, berättar Chris-Emelie Denstedt, som är samordnare på Uppsala Tjejjour.

Chris-Emelie tycker det är kul att Tjejjouren får extra uppmärksamhet. Dessutom fyller de 10 år i år och har synts på tv flera gånger under hösten.
– Att vi får synas på Zellouts matchtröjor känns toppen! Att fler kommer få reda på att vi finns, inte minst föräldrar till tjejer som kan berätta för sina döttrar om oss. Vi är verkligen tacksamma att Zellout har valt att exponera oss, som ideell förening har vi ingen ekonomisk möjlighet att på egen hand marknadsföra oss på det här sättet, säger hon. Zellouts innebandykillar är stolta över att ha Uppsala Tjejjour på sin nya, snygga matchdräkt.
– Det är jättekul att vi får lyfta fram och öka kännedomen om Uppsala Tjejjour. Det handlar dock inte bara om att höja kännedomen externt med hjälp av exponeringen på våra matchställ. För oss har det varit viktigt att ha alla ombord på båten och säkerställa kännedomen utanför planen och internt i laget, säger Erik Hellquist, lagledare och vindsnabb center i Zellout.

Redan nu på söndag har du chans att se ett Zellout i storform spela match kl 09.50 i Fyrishov.

ZO<3TJEJJOUR_small